Ateko | Muggsopp fjerning
456
page-template-default,page,page-id-456,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,elementor-default
 

Muggsopp fjerning

Muggsopp fjerning.

Muggsopp er et resultat av dårlig ventilasjon, vannlekkasjer og fuktproblemer.

Fjerning av muggsopp, svertesopp m flere med BioVir metodenMuggsopp sender ut menger soppsporer en gang i mnd. Årsaken til at man får problemer med muggsopp er ofte grunnet dårlig ventilasjon og fuktproblemer. De fleste muggsoppartene er normalt ikke farlige for friske personer, men blir vi utsatt for mye muggsopp over tid, kan det gi betydelige helseplager.

De vanligste symptomene er luftveisinfeksjoner, astma, allergier, hodepine, tretthet, tørr hud, tørre og såre slimhinner, nedsatt konsentrasjon og arbeidsevne.

Allergikere reagerer mer på muggsopp enn andre, selv om de ikke er allergiske mot selve muggsoppen. De har også problemer med å oppholde seg i boliger som har vært fuktskadet, også etter at alt materialet som var mugginfisert er fjernet. Årsaken er at veksten av mikroorganismene gir skadelige giftstoffer, såkalte toksiner, og at disse toksinene også har satt seg i andre materialer i boligen. 

Muggsopp kan også føre til luktproblemer, ødelagt innbo m.m. Det største problemet er knyttet til helseproblemer for de personer som bor eller oppholder seg i bygget.

Det finnes ca. 1000 forskjellige muggsopparter i Norge. Enkelte av artene som er vanlig å finne i forbindelse med fuktskader, produserer mykotoksiner – soppgifter. Angrep av muggsopp er blant de vanligste byggskadene vi finner i norske hus. De fleste av oss har tegnet forsikring på hus og hytte mot brann og innbrudd, og noen har også tegnet soppforsikring i tillegg. De færreste av oss er imidlertid klar over er at boligforsikringen ikke dekker muggsoppskader – dette er nemlig et unntak. Soppforsikring dekker vanligvis skade på selve bygningskonstruksjon som følge av råtesopp. Muggsopp som ikke skader bygningen fysisk, men som gir helsemessige plager, er unntatt.

Noen hus er bygget med en konstruksjon som er mer utsatt for muggsopp enn andre. Bygninger med krypkjeller er langt mer utsatt for muggsoppangrep enn bygninger som er bygget på tradisjonell måte etter dagens byggskikk. De som får konstatert muggsoppangrep i hus eller hytte, vil i de aller fleste tilfeller måtte regne med å betale for utbedringsarbeidene selv.

Veksten av muggsopp og bakterier er ekstra høy der det er rått og fuktig. I tillegg trives husstøvmidd og lagermidd ekstra godt ved høy fuktighet. De vanligste stedene man finner muggsopp er på badet, i våtrom og i kjellere. Aller best trives den ved temperatur på drøyt 20 grader og en relativ luftfuktighet på over 95 prosent. Det lønner seg sjekke disse områdene jevnlig og sørge for god gjennomlufting. Ser du et grått, svart eller grønt belegg, eller annen misfarging, er sjansen stor for at det er muggsopp.

Hvis du har fått en muggsopp i boligen din er det viktig at den utbedres raskt og på riktig måte, slik at du unngår eller reduserer de fysiske skadene på boligen,  samt unngår helsemessige plager og sykdommer.

Vi har over 30 års erfaring med utbedring av alle typer sopp og fuktproblemer. 

For ytterligere informasjon ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale eller kostnadsfri befaring.
Tlf. 900 88 104 eller mail til cato@ateko.no