Ateko | FAQ Ombrello Systemet
706
page-template-default,page,page-id-706,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

FAQ Ombrello Systemet

Løsning på fuktproblemer.

Hvordan fjernes fukt med Ombrello systemet. Her er fakta om Ombrello sitt fuktfjerningssystem for varig løsning på fjerning av fuktproblemer i alle typer bygg.

Det vil glede oss å kunne besvare dine spørsmål.

Her finner du svar på noen av de oftest stilte spørsmålene. Hvis du har ytterligere spørsmål eller forespørsler, så ta ser vi frem til å høre fra deg.

Hvor blir OMBRELLO® brukt?
I alle typer av bygninger, gamle og nye konstruksjoner med eller uten kjellere, i eneboliger, leiligheter, rekkehus, hytter, hoteller, skoler, kontorbygninger, lagerbygninger, låver, garasjer, fabrikker samt historiske bygninger, kirker, slott, gallerier og museer osv. OMBRELLO® kan stort sett anvendes i alle typer bygninger.

Hva er OMBRELLO® fuktfjerningssystem?
Systemet opererer etter det elektrofysiske prinsippet og fjerner veggens sugeevne, samtidig som det forhindrer fukten i å trenge inn og opp i veggen. Det er et trådløst system som monteres enkelt uten bruk av borr eller pigging i vegger, gulv og tak. Krever ingen byggtekniske inngrep.

Fuktskader og fuktfjerning i bygg                            Løsning på fuktproblemer

Hva påvirker OMBRELLO® fuktfjerningssystem?
Teknologien erstatter manglende, defekte eller ikke-eksisterende fuktbarriere-skapende beskyttelseslag og eliminerer oppstigende og sideveis gjennomtrengende fukt i stein, betong, murstein og trevegger osv. Kapillærvirkningen i murverk og betong nøytraliseres. Det betyr at det ikke kan forekomme mer fuktoppstigning i konstruksjonen. Den eksisterende fukten vandrer tilbake til grunnen. Tørre vegger kommer tilbake til sin normale tilstand og den opprinnelige isoleringsverdien gjenoppstår.

Gir OMBRELLO® skadelig stråling?
OMBRELLO® fremkaller ikke elektrosmog eller stråling, som kan være skadelige for mennesker, dyr eller planter.

Hva kan oppnås med bruk av OMBRELLO®?
Installeringen fjerner årsaken til misfarging, avskalling av maling og puss, nedbrytning av konstruksjonen, mugglukt, muggsopper og saltutblomstringer. Sorte flekker i murverket forsvinner, luftfuktigheten senkes og andre plager som allergi, forkjølelse, gikt etc. reduseres eller blir helt borte.

Hvor lang tid tar uttørkingen?
Avhengig av graden av fuktighet og veggens byggkonstruksjon tar tørkings-prosessen normalt 12 til maks 36 måneder. Tørkingstiden avhenger av veggtykkelse, fuktinntrengningen og nivået av veggenes mengde og fukttilstand. Saltinnholdet i konstruksjonen og utlufting i rommene påvirker prosessen, avhengig av årstiden. Ved et slik tørkings-prosess blir både vegger, gulv, tak og trapper uttørket.

Hvor lang tid tar det i gjennomsnitt før et hus er helt tørt?
Normalt omkring 18 måneder.

Hva kan fremskynde uttørkingsprosessen?
Fjerning av gammel maling, gips, pussjikt, god ventilasjon og bortføring av regnvann fra bygningen vil selvfølgelig fremskynde tørkings-prosessen.

Hvor og når kan OMBRELLO® – systemet ikke brukes?
Når det ikke dreier seg om kapillærfukt (når fukten ikke er oppstigende eller sideveis gjennomtrengende).

De første tegn på OMBRELLO® – systemets bruk?
Når mugglukt forsvinner etter 6 til 12 måneder. Veggene vil føles varme og tørre. Kondensering av en høy relativ luftfuktighet på kalde overflater forsvinner. Muggsopp og sporedannelsen forsvinner fordi fukten som er næringsgrunnlaget blir borte.

Er min bolig berørt av kapillærfukt?
Vi tilbyder en kostnadsfri analyse. Kontakt oss, så vi kan inngå en avtale om befaring. Våre eksperter besøker din eiendom og lager et detaljert pristilbud på bakgrunn av analysen.

Hvor stort er OMBRELLO® fuktfjerningssystem ?
Kabinettet på OMBRELLO® dekker et veggområde på størrelse med et A4 ark (B 290 x H 220 mm) og har en dybde på 140 mm.

Hvor mange systemer er nødvendig for en bygning?

Med et OMBRELLO® er det mulig å tørrlegge en hel bygning med alle inne og yttervegger. Den effektive radius justeres til størrelsen av bygningens grunnareal.

Hva med vedlikeholdet?
OMBRELLO® fuktfjerningssystem er vedlikeholdsfritt.

Hvor blir OMBRELLO® installert?
Så sentralt som mulig i bygningen. Skillevegger, dører og gulv gir ikke hindring for effekten.

Hvilke fordel gir OMBRELLO® i forhold til andre metoder for tørking av gulv og vegger?
Takket være den skånsomme OMBRELLO®- teknologien, er det ikke behov for strukturelle intervensjoner. Dette betyr ingen støy, støv eller inngripen i konstruksjonen. Ingen bruk av kjemikalier. OMBRELLO® – systemet er miljøvennlig og bygningskonstruksjonen blir ikke skadet.

Forårsaker enheten støy?
OMBRELLO® – systemet arbeider lydløst og uten elektromagnetisk forurensing og tilsyn.

Hvor følsomt er systemet?
Ved fjerning av tilførsel (strøm), virker ikke systemet, men tilføres strøm på nytt, vil systemet automatisk igjen aktivere prosessen, grønn LED lyser. OMBRELLO® – systemene er beskyttet mot lynnedslag.

Hvor lang er levetiden for et system?
Den høye kvaliteten av de elektriske komponenter i systemene blir ikke stresset ved overopphetning eller vibrasjoner. Levetiden for våre OMBRELLO® fuktfjerningssystemer er fra 30 til 50 år.